Franciacorta, metodo classico wijnen van wereldklasse

Franciacorta, Unioni di passioni

ONZE FRANCIACORTAPRODUCENTEN

De tweede stap van Bubbles by Bruud in de wereld van mousserende wijnen is franciacorta. In deze regio bij het Iseomeer in Lombardia worden nu de vruchten geplukt van een van een toewijding aan kwaliteit en uiterst strenge regelgeving vanuit het consorzium van franciacorta. Hier hebben wij drie wijnmakers gevonden met elk een eigen stijl die samen een mooie afspiegeling geven van dit gebied: Cascina San Pietro, Elisabetta Abrami en Villa Franciacorta.

GESCHIEDENIS

Franciacorta is afgeleid van ‘curte franca’, wat zonder belasting betekent. De monniken die vroeger dit gebied bewoonden, waren namelijk vrijgesteld van belasting. Een minder romantische naamsverklaring is dat franciacorta klein Frankrijk betekent omdat de verschillende producenten hier erg goed naar champagne hebben gekeken.

De geschiedenis van Franciacorta als regio voor mousserende wijnen is begonnen met pioniers Ca’ del Bosco en Berlucchi. Zij zagen dat het ‘terroir’ en klimaat in de omgeving van het Iseo meer uitstekend geschikt is voor mousserende wijnen.

Om deze wijnen naar een hoog niveau te brengen, is er vervolgens goed gekeken naar champagne. Een franciacorta DOCG spumante is dus ook altijd volgens de ‘metodo classico’ gemaakt, met een tweede vergisting op de fles.

REGELGEVING

Zowel voor wat betreft de maximale opbrengst die van het land gehaald mag worden als de minimale tijd voor de tweede vergisting, heeft Franciacorta de strengste regels in de wereld van mousserende wijn.

Het streven van franciacorta om – op het gebied van kwaliteit binnen mousserende wijnen – de meest toonaangevende regio in Italië te worden, is in 1995 beloond met een toekenning van de DOCG status. Hiermee was franciacorta de eerste mousserende wijn die deze hoogste Italiaanse denominatie heeft ontvangen.

Onze franciacorta Volgend item

Cascina San Pietro is een van de kleinste producenten in franciacorta

Giuseppe Pecis, eigenaar van Cascina San Pietro

OVER CASCINA SAN PIETRO

Giuseppe Pecis is de trotse eigenaar van Cascina San Pietro, één van de kleinste wijnmakerijen in franciacorta. Het bedrijf is klein, maar de wijnen zijn groots en met een geheel eigen karakter.

Giuseppe maakt al zijn wijnen van 100% Chardonnay druiven uit zijn eigen wijngaard. Het assortiment dat wij van Cascina San Pietro franciacorta importeren bestaat uit een Brut, een Satèn en een Millesimato Extra Brut.

KARAKTERVOL

De wijnen van Cascina San Pietro kenmerken zich stuk voor stuk door een uitgesproken smaak en bouquet. Zijn franciacorta's zijn goed doordrinkbaar, maar zijn wel wijnen met kracht en karakter.

GEEN FRANJES

Alle aandacht gaat bij Cascina San Pietro uit naar het creëren van kwaliteitswijnen, niet naar designflessen of het optuigen van een mooi chateau. Dit levert franciacorta's op met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.

Wijnen Pietro Volgend item

Cascina San Pietro Franciacorta Brut

CASCINA SAN PIETRO FRANCIACORTA BRUT

De basis-brut van Cascina San Pietro kenmerkt zich door een uitnodigend bouquet met toast en lichte rook. Verrassende complexiteit; aroma’s van brioche, perzik, peer en citrus.

Gemaakt van 100% Chardonnay druiven uit de eigen wijngaard van San Pietro. Beloond met een 9 door Harold Hamersma.

Infosheet Volgend item

Cascina San Pietro Franciacorta Satèn

CASCINA SAN PIETRO FRANCIACORTA SATEN

Karaktervolle Satèn waar je direct de houtopvoeding van de basiswijn in ruikt. Aroma’s van perzik en peer. Fijne mousse.

Uitstekend aperitief of in combinatie met schaaldieren zoals coquilles.

Infosheet Volgend item

Cascina San Pietro Extra Brut millesimato 2006

CASCINA SAN PIETRO FRANCIACORTA EXTRA BRUT MILLESIMATO 2007

Terre dei Trici is het vlaggeschip van Cascina San Pietro. Een zeer exclusieve wijn, want deze wordt in een gelimiteerde oplage van 1500 flessen op de markt gebracht.

Gemaakt van 100% Chardonnay druiven van de oogst van 2007. Ondergaat een tweede vergisting van 32 maanden wat een krachtige, levendige en verfijnde wijn oplevert.

Fijn en lang aanhoudend perlage. Aroma’s van grapefruit, citrus en amandel.

Infosheet Volgend item

Elisabetta Abrami jong, klein, biologisch en toegewijd aan kwaliteit

Een kijkje in de kelder van Elisabetta Abrami

OVER ELISABETTA ABRAMI

Elisabetta Abrami is de nieuwste toevoeging aan ons franciacorta-assortiment. Hoewel we al vrij ruim in de franciacorta zaten, konden we Elisabetta Abrami niet aan ons voorbij laten gaan: een jong bedrijf wat 100% biologisch produceert en het beste uit de Pinot Nero druif naar boven haalt.

PINOT NERO

De voorliefde voor Pinot Nero druiven geven de wijnen Elisabetta Abrami structuur en een geheel eigen karakter: delicaat, verfrissend en intrigerend.

TOPKWALITEIT FRANCIACORTA VAN BIOLOGISCHE DRUIVEN

Hier wordt met aandacht voor de natuur gewerkt aan franciacorta’s die nog veel stof zullen doen opwaaien. De wijnen van Elisabetta Abrami zijn nu namelijk al uitzonderlijk te noemen en met de recente toevoeging van spectaculaire speciale cuveés als de riserva en de blanc de noir, zal dit bedrijf hoge ogen gaan gooien.

Wijnen Elisabetta Volgend item

Elisabetta Abrami franciacorta Brut

ELISABETTA ABRAMI FRANCIACORTA BRUT

Gemaakt van 70% Chardonnay en 30% Pinot Nero van de druiven van de oogst van 2008. Tweede vergisting van ongeveer twee jaar.

Goede structuur en doordrinkbaarheid. Uitstekend aperitief of in combinatie met lichte visgerechten.

In de finaleselectie van de Jaargids Wijn 2013: 'zachte geur, goede complexiteit en fraîcheur, goede vulling in de mond met de juiste spanning.' In de Jaargids Wijn 2014 verkozen tot wijn van het jaar in zijn klasse.

Infosheet Volgend item

Elisabetta Abrami franciacorta rosé brut

ELISABETTA ABRAMI FRANCIACORTA ROSE BRUT

Deze rosé is de reden dat wij voor Elisabetta Abrami gekozen. Perfect gebalanceerd, lange en complexe smaak. Uitnodigend bouquet.

Gemaakt met 70% Pinot Nero en 30% Chardonnay op de methode 'maceration'. Dit betekent dat ook de eerste vergisting direct in rosé is (waar bij veel rosé mousserende wijnen de kleur wordt gegeven door simpelweg rode wijn toe te voegen) en dit geeft de wijn balans en diepgang. Veruit de beste rosé die je in Franciacorta gaat vinden. Punt. Door Proefschrift Concours bekroond met de titel rosé mousserende wijn van het jaar. In 2013 én in 2014!

Infosheet Volgend item

Elisabetta Abrami franciacorta satèn brut

ELISABETTA ABRAMI FRANCIACORTA SATEN BRUT

Zoals alle Satèn wijnen in franciacorta is deze wijn 'Blanc de blancs' en bevat deze wijn een wat lichter perlage.

Houtgebruik bij eerste fermentatie herken je door een licht aroma van dennen. Frisse zuren van groene appel en sinaasappel in de smaak.

Infosheet Volgend item

Elisabetta Abrami franciacorta pas dosé

ELISABETTA ABRAMI FRANCIACORTA PAS DOSE

Deze 'pas dosé' franciacorta is de ultieme expressie van de biologische geteelde druiven uit de wijngaarden van Elisabetta Abrami.

Natuurlijke en pure wijn die zich kenmerkt door de uitstekende frisheid. Gerookte amandel in het bouquet. Flinke, maar aangename zuren, tonen van boter en honing te ontdekken.

Infosheet Volgend item

Elisabetta Abrami franciacorta blanc de noir millesimato

ELISABETTA ABRAMI FRANCIACORTA BLANC DE NOIR MILLESIMATO 2009 EXTRA BRUT

De voorliefde van Elisabetta Abrami voor Pinot Nero - zeer bijzonder in de Franciacorta-regio - komt volledig tot uitdrukking in de nieuwe trots van het huis: Blanc de Noir.

100% Pinot Noir van 2009 en een lange tweede vergisting geven deze wijn kracht en verfijning. Intrigerende neus met tonen van gedroogd fruit, toast en hinten van zwart fruit. Lange, opwekkende en uitnodigende afdronk.

Infosheet Volgend item

Elisabetta Abrami franciacorta Blanc de Noir Extra Brut Millesimato 2010 jubileumcuvée

ELISABETTA ABRAMI FRANCIACORTA BLANC DE NOIR MILLESIMATO 2010 EXTRA BRUT

Toen Elisabetta Abrami in 2009 haar eerste Blanc de Noir Millesimato maakte, wisten we al dat dit iets bijzonders moest gaan worden. Franciacorta draait vooral om Chardonnay, maar Elisabetta Abrami heeft juist een aantal hele mooi Pinot Noir percelen. Dit stelt haar ook in staat om zo'n fantastische rosé te maken. Van haar beste Pinot Noir druiven maakt Elisabetta Abrami deze sensationele Blanc de Noir Extra Brut.

De kleine 2010 vintage van 360 flessen hebben wij volledig opgekocht en omgedoopt tot onze jubileumcuvée! Ook Bruud is namelijk van 2010, dus deze bijzondere Millesimato is de perfecte manier om onze verjaardag te vieren. Deze Blanc de Noir combineert finesse, diepgang en frisheid op een unieke manier. Finalist van het Proefschrift Concours en door Harold Hamersma beoordeeld met een 9+ en opgenomen in zijn #ditgaatnietnaardeburen top-100. En dus zeer beperkt beschikbaar!

Infosheet Volgend item

Elisabetta Abrami franciacorta 3V riserva brut

ELISABETTA ABRAMI FRANCIACORTA 3V RISERVA MILLESIMATO 2006 BRUT

De eerste riserva van Elisabetta Abrami EN meteen een schot in de roos: rijke, complexe en geraffineerde wijn met een zuiver bouquet van toast en abrikoos. Lange smaak met onder andere grapefruit en gedroogd fruit, heel veel frisheid.

Gemaakt van 70% Chardonnay en 30% Pinot Nero van uitsluitend de beste druiven van de oogst van 2006. De tweede vergisting van 60 maanden op de fles zorgt voor een uitzonderlijk verfijnde wijn.

Infosheet Volgend item

Villa Franciacorta heeft alles wat je verwacht van een franciacorta-producent

Toegang tot de historische kelder van Villa

OVER VILLA FRANCIACORTA

Villa Franciacorta is een bedrijf wat zowel in de Italiaanse als de internationale wijnpers consequent hoge ogen gooit.

Ook in Nederland hebben wij met de wijnen van Villa goede noteringen gehaald, onder andere in Perswijn. In een proeverij van dit toonaangevende magazine is de Selezione van Villa Franciacorta uitgeroepen tot de beste franciacorta van de uitgebreide proeverij.

JUISTE UITSTRALING

Naast de kwaliteit van de wijn besteedt Villa bovengemiddeld aandacht aan het uiterlijk van de flessen en de verpakkingen. De uitstraling van de wijnen is dan ook dik in orde, wat het plaatje compleet maakt.

BREDE LIJN

Wij importeren van Villa Franciacorta een brede lijn franciacorta’s, die we hieronder beschrijven.

Wijnen Villa Volgend item

Villa Franciacorta Brut

VILLA FRANCIACORTA BRUT MILLESIMATO 2010

Klassieke brut van Villa. Ook deze basisbrut is ‘millesimato’, wat betekent dat de druiven van één oogstjaar zijn, in dit geval 2010.

Deze franciacorta brut bestaat voor 85% uit Chardonnay, 10% Pinot Nero en 5% Pinot Bianco. Tweede vergisting op de fles van minstens 30 maanden. Gebalanceerde wijn met een goede balans, krachtige smaak en fijne zuren. Door Gambero Rosso in 2014 met de hoogste onderscheiding, Tre Bicchieri, beloond.

Infosheet Volgend item

Villa Franciacorta Satèn

VILLA FRANCIACORTA SATEN MILLESIMATO 2009

De Satèn van Villa is precies zoals een franciacorta Satèn hoort te zijn; zacht, licht, verfijnd en uitnodigend.

Satèn is altijd blanc des blancs, in dit geval 100% chardonnay. Combineert uitstekend met gestoomde witte vis. Ook goed geschikt als aperitief.

Infosheet Volgend item

Villa franciacorta rosé

VILLA FRANCIACORTA ROSE BRUT MILLESIMATO 2009

Rosé gemaakt van 60% Chardonnay en 40% Pinot Nero. Ondergaat een tweede vergisting van 30 maanden.

Het resultaat is een fraaie, droge rosé met een verfijnd perlage en typisch rood fruit als aardbeien en een lichte kruidigheid.

Infosheet Volgend item

Villa Franciacorta Rosé demi-sec

VILLA FRANCIACORTA ROSE DEMI-SEC

Demi-sec is de zoetste wijn in het assortiment van Villa. Het relatief hoge restsuikergehalte maakt deze wijn een goede partner van een niet te zoet dessert of gebak.

Ultieme bubbel voor de liefhebber van een zoetere wijn. Aantrekkelijke bouquet met vers rood fruit en tonen van brioche. In de smaak is de hoge hoeveelheid restsuiker duidelijk te proeven maar deze is perfect gebalanceerd met de aanwezige zuren. De lange tweede vergisting van minstens 30 maanden maken dit tot een Demi-Sec voor de fijnproever. Door Italiaanse en internationale pers veelvuldig erkend als één van de beste Demi-Sec wijnen in de Franciacorta regio.

Infosheet Volgend item

Villa franciacorta Extra Blu extra brut

VILLA FRANCIACORTA EXTRA BLU EXTRA BRUT MILLESIMATO 2007

Deze extra brut van Villa is nog een stap droger dan de reguliere Brut van Villa. Gemaakt van geselecteerde druiven van de oogst van 2007 die een tweede vergisting van 48 maanden hebben ondergaan.

Deze lange vergisting zorgt voor een verfijnd perlage en rijke, intense wijn. Krachtig, floraal, toast.

Infosheet Volgend item

Villa franciacorta Diamant pas dose

VILLA FRANCIACORTA DIAMANT PAS DOSE MILLESIMATO 2006

Diamant is de droogste franciacorta in het assortiment van Villa; pas dosé dus na degorgement aangevuld met uitsluitend wijn. Hierdoor kun je in deze Diamant het pure karakter terugvinden van de kwaliteit van Villa.

85% Chardonnay, 15% Pinot Nero, tweede vergisting van 42 maanden.

Infosheet Volgend item

Villa Franciacorta Cuvette Brut

VILLA FRANCIACORTA CUVETTE BRUT MILLESIMATO 2006

Bestseller van Villa gemaakt van een selectie van de beste druiven van de oogst van 2006. Beloond met vijf sterren in Perswijn en getipt in de Telegraaf Wijnclub. Door Franse wijngids Gilbert & Gaillard uitgeroepen als de allerbeste Franciacorta.

85% Chardonnay en 15% Pinot Nero. De basiswijn ondergaat een tweede vergisting van minstens 42 maanden. Het resultaat: een complexe, verfijnde wijn waar toast, peer, meloen en boter in te ontdekken. Lang, krachtig en rijk.

Infosheet Volgend item

Villa franciacorta selezione brut

VILLA FRANCIACORTA SELEZIONE BRUT MILLESIMATO 2004

Selezione wordt alleen gecreëerd in uitzonderlijk goede oogstjaren. 2004 was zo’n jaar. De cuvée van 80% Chardonnay en 20% Pinot Nero ondergaat een tweede vergisting van 60 maanden.

Volwassen wijn maar toch levendig en fris. Krachtig met fijne zuren en bitters. Door Perswijn verkozen als de beste franciacorta van Nederland.

Infosheet Volgend item

Villa franciacorta RNA extra brut

VILLA FRANCIACORTA RNA EXTRA BRUT MILLESIMATO 2004

Bijzondere jubileumwijn van Villa gemaakt van de beste druiven van de uitzonderlijk goede oogst van 2004.

78% Chardonnay, 22% Pinot Nero. Tweede vergisting van vijf jaar met elke 24 maanden ‘battonage’; het schudden van de fles om de aroma’s van de gist beter met de wijn te integreren.

Extreem verfijnd en lang aanhoudend perlage. Droge en krachtige smaak met een perfecte balans. Rijk en intens bouquet met florale accenten, toast en hazelnoot.

Infosheet Volgend item

We horen graag van u! Neem vandaag nog contact met ons op.

CONTACT

Gebruik ons contactformulier om ons een bericht te sturen. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

U kunt ons ook volgen via Facebook, Twitter of zoek ons op Google+. Bellen kan op 0107070757.

  • Typ de verificatietekst over in het vak hieronder

  • Captcha Image

ADRES EN GEGEVENS

Opslag en kantoor van Bubbles by Bruud is gevestigd in Rotterdam.

Hebt u een horecabedrijf, een wijnwinkel, een groothandel of een delicatessenzaak en hebt u interesse in onze mousserende wijnen? Laat dan hier een bericht voor ons achter of download onze brochure voor meer informatie.

Als wijnliefhebber kunt u onze mousserende wijnen van eigen import direct bestellen via de volgende webwinkels:

Onze gegevens op een rij:BRUUD OP TWITTER

BRUUD OP FACEBOOK

Copyright Bubbles by Bruud - Bruud Ltd.

Import van mousserende wijnen