Italesse, optimaal in vorm en functie

Italesse logo

OVER ITALESSE

De zoektocht de hoogste kwaliteit, aandacht voor detail en prachtig design zijn de drie kernwaarden die Italesse tot één van de voorlopers in de glazenbranche maakt.

Eén van de gebieden waar Italesse zich sterk op richt en waarin ze met kop en schouders boven andere glaswerkproducenten uitsteken, is de productontwikkeling voor mousserende wijnen. De glazen zijn met hun diepe picûre (diepste punt van de kelk) zo ontworpen dat het perlage, de geur en de smaak optimaal tot hun recht komen. Italesse produceert de Italiaanse flûte voor mousserende wijnen, in plaats van de typisch Franse flûte die smaller en rechter van vorm is. Merken als Mumm, Piper-Heidsieck, Laurent-Perrier en Moët et Chandon hebben dit al reeds lange tijd onderkend en zijn dan ook vaste klant.

HORECA EN VAKHANDEL

Het design-glaswerk van Italesse is mede vanwege de duurzaamheid uitstekend geschikt voor horeca. De verschillende lijnen in het assortiment van Italesse voorzien in een stijlvol gedekte en een perfect op elkaar afgestemde tafel met glazen voor mousserende-, witte- en rode wijn en water, maar ook karaffen en koelers.

Het opvallende en stijlvolle design maken dat Italesse ook een schitterende toevoeging aan het assortiment van uw winkel. Opvallende details zoals gekleurde accenten in het ColorPro assortiment van Italesse maken het glaswerk van Italesse echte eyecatchers op elk schap.

Op deze pagina treft u een deel van het assortiment van Italesse, maar Bubbles by Bruud is officieel importeur van het volledige assortiment van Italesse. Dit betekent niet dat we het volledige assortiment op voorraad hebben, maar wel dat we elk Italesse item wat u interessant vindt, kunnen bestellen.

VORM EN FUNCTIE

Naast het schitterende design blinken Italesse glazen uit in duurzaamheid. De zogenaamde XTREME® techniek van Italesse zorgt voor, de naam zegt het al, extreem duurzame glazen gemaakt van crystalline.

De XTREME® techniek zorgt ervoor dat de glazen van Italesse extreem helder en glanzend, vaatwasserbestendig en duurzaam zijn. Deze duurzaamheid wordt nog eens versterkt door de PULL STEM techniek. Dit betekent dat de kelk steel uit één wordt stuk gemaakt en tijdens het smelten wordt de voet er meteen aan bevestigd. Daarna wordt pas de steel uitgerekt.

Het glas heeft dus ook maar één laspunt in plaats van de gebruikelijke twee. Dit proces versterkt het glas aanzienlijk bij de kritieke breekpunten. Uiteraard levert dit voor uw restaurant een flinke kostenbesparing op doordat u merkbaar minder breuk zult hebben.

Naast de designglazen is onbreekbaar glaswerk een andere specialiteit van Italesse. Klik hier voor de Beach Serie van Italesse van onbreekbaar Polycristal® en Tritan materiaal.

Brochure Italesse Volgend item Onbreekbaar glaswerk

Prive, de Italiaanse flute

prive glazen zwart

OVER PRIVE

De privé lijn is de Italiaanse design interpretatie van de traditionele franse flûte. Bij dit design is echter niet alleen rekening gehouden met de looks, maar vooral ook met het optimaal tot zijn recht laten komen van de eigenschappen en aroma’s van een mousserende wijn.

BEGRIP BINNEN MOUSSEREND

De Privé lijn is één van de pilaren van Italesse binnen de professionele wereld van mousserende wijn. Ook grote champagnemerken als Veuve Cliquot en Laurent-Perrier verkiezen Privé glazen inmiddels boven de Franse flûtes.

De redenen zijn duidelijk: een mousserende wijn komt door het bredere oppervlak en de tulpvorm veel beter tot zijn recht in glazen van de Privé serie.

EXTREEM DUURZAAM

Privé glazen worden gemaakt van XTREME® Crystalline materiaal (behalve Privé Magnum, dit is mondgeblazen glas). De techniek van Italesse die dit materiaal mogelijk maakt, zorgt ervoor dat dit glas extreem schokbestendig en dus duurzaam is.

Naast schokbestendigheid levert deze techniek ook extreme glans en helderheid op. Zelfs na ruim honderd wasbeurten hebben de XTREME® glazen nog niets aan hun weerstand en glans ingeboet.

Glazen privé Volgend item

Italesse prive flute

PRIVE FLUTE

Het basisglas uit de Privélijn is een ideaal bubbelglas: prachtig op een exclusief gedekte tafel, maar ook perfect voor een informele toast.

Privé Flûte is zo ontworpen dat de geur, smaak en het perlage van mousserende wijnen optimaal tot hun recht komen. Door de extreme duurzaamheid en het geringe formaat een uitstekend glas voor de horeca.

Naast de transparante versie verkrijgbaar in verschillende ColorPro kleuren zodat deze altijd perfect bij uw zaak passen: paars, wit, rood en blauw.

Infosheet Volgend item

Italesse flute no 5

FLUTE NO. 5

Flute no. 5 zit qua capaciteit en afmetingen tussen de Privé en de Grand Cru in. Met zijn elegante en slanke design is het perfect om mousserende wijnen te proeven, vooral door het met een laser aangebrachte perlagepunt, waardoor de bubbel van de wijn altijd mooi zichtbaar.

Flute no. 5 is ontworpen in nauwe samenwerking met consorzium van wijnproducenten van Franciacorta en is dus het perfecte glas om een Franciacorta in al zijn facetten mee te proeven! Dit glas is de opvolger van Italesse Privé Elegance, die niet meer door Italesse wordt geproduceerd.

Ook Flute no. 5 is zeer sterk, duurzaam en vaatwasserbestendig dankzij de XTREME® techniek van Italesse en dus perfect voor het aperitief van uw restaurant.

Infosheet Volgend item

Italesse privé grand cru

PRIVE GRAND CRU

Deze flûte is door Italesse tot op het kleinste detail geperfectioneerd. Het glas is perfect voor het proeven van elke mousserende wijn door de wijde kelk die beluchting mogelijk gemaakt en het met een laser aangebrachte perlagepunt, wat voor een mooi verloop van de bubbel zorgt.

Hét glas voor elke bijzondere mousserende wijn en een stijlvolle toevoeging aan uw restaurant.

Infosheet Volgend item

Italesse prive magnum

PRIVE GRAND CRU MAGNUM

Dit bijzondere, mondgeblazen glas is gecreëerd voor het ultieme genieten en proeven van mousserende wijnen, en is tegelijkertijd technisch, elegant, multifunctioneel en weelderig van vorm.

Grootse mousserende wijnen die speciale beluchting nodig hebben, komen perfect tot hun recht in dit chique glas met een riante inhoud van 650 cc.

Infosheet Volgend item

Vertical, veelzijdig en een compliment voor elke wijn

vertical overzicht kleuren

OVER VERTICAL

Glazen binnen de Vertical lijn van Italesse zijn elegant, veelzijdig en praktisch. De vorm van deze glazen zorgt ervoor dat ze elke tafel complimenteren. Door de afmetingen van de Vertical glazen zijn ze voor alle wijnen inzetbaar: mousserend, wit en rood. Deze brede inzetbaarheid maakt de Vertical serie ideaal voor de horeca.

VERTICAL VOOR MOUSSEREND

Binnen mousserende wijnen is Vertical uitstekend geschikt voor de betere prosecco’s, die met hun aroma’s van vers fruit uitstekend tot hun recht komen in een wat ruimer, tulpvormig glas. Ook de rijkere, houtgerijpte 'metodo classico' mousserende wijnen worden gecomplimenteerd door de ruime vormen van Vertical.

EXTREEM DUURZAAM

Vertical glazen worden gemaakt van XTREME® Crystalline materiaal (behalve Vertical Magnum, dit is mondgeblazen glas). De techniek van Italesse die dit materiaal mogelijk maakt, zorgt ervoor dat dit glas extreem schokbestendig en dus duurzaam is. Naast schokbestendigheid levert deze techniek ook extreme glans en helderheid op. Zelfs na ruim honderd wasbeurten hebben de XTREME® glazen nog niets aan hun weerstand en glans ingeboet.

Glazen Vertical Volgend item

Italesse vertical medium

VERTICAL MEDIUM

Deze kleinere versie van de Vertical Large is een elegant en praktisch glas voor het drinken van lichte witte en mooie rode wijnen. Dit glas is echter ook bij uitstek geschikt voor het genieten en proeven van mousserende wijn.

Door het met een laser aangebrachte perlagepunt komt het perlage van de prosecco, franciacorta, champagne etc. perfect tot zijn recht. Net als de Privé flute ook verkrijgbaar met een rode, witte, blauwe of paarse voet en steel.

Infosheet Volgend item

Italesse vertical large

VERTICAL LARGE

Italesse Vertical Large is een elegant en praktisch glas voor het drinken zowel mousserende- als stille witte én rode wijnen.

Bij uitstek geschikt voor mousserende wijnen met uitbundige aroma's, omdat die in dit glas alle ruimte krijgen. Door het ruime formaat van 500 cc is dit glas ook uitstekend geschikt voor rode en witte wijnen.

Infosheet Volgend item

Italesse vertical party

VERTICAL PARTY

Deze tumbler past prachtig bij de verschillende glazen uit de Vertical- en Privé lijn.

Een chique eyecatcher, vooral in de verschillende beschikbare ColorPro kleuren die naast de transparante versie beschikbaar zijn: rood, blauw, paars, wit en zwart transparant.

Infosheet Volgend item

Italesse vertical magnum

VERTICAL MAGNUM

Dit mooie maxi-glas is met een enorme inhoud van 900 cc de reus van de Vertical-serie. Toch heeft het glas zijn elegantie en schoonheid niet verloren.

Gebruik voor uw grootse wijnen die zuurstof nodig hebben.

Infosheet Volgend item

Scherpe lijnen en uitgekiende vormen van Tiburon

prive glazen zwart

OVER TIBURON

De verschillende glazen in de Tiburón serie kenmerken zich door een prachtig design met strakke lijnen. In dit design is niet alleen rekening gehouden met het oog maar ook zeker met de smaakbeleving. Deze glazen zijn ontworpen om alle soorten wijnen optimaal tot hun recht te laten komen in één van de vier verschillende glazen in deze serie.

Glazen Tiburón Volgend item

Italesse tiburon flute

TIBURON FLUTE

Tiburon flûte is een bescheiden en charmant glas. De strakke lijnen kenmerken dit glas, wat ideaal is voor mousserende wijnen.

Door het met een laser aangebrachte perlagepunt komt de bubbel van een mousserende wijn prachtig naar voren.

Infosheet Volgend item

Italesse tiburon gran cru

TIBURON GRAN CRU

Deze flûte met een ruime inhoud van 380cc is gemaakt voor speciale mousserende wijnen die ook beluchting kunnen gebruiken.

Tiburon Grand Cru heeft een prachtig design met strakke lijnen en is uiteraard ook voorzien van een perlagepunt.

Infosheet Volgend item

Italesse tiburon medium

TIBURON MEDIUM

Tiburón Medium is het kleine broertje van Tiburón Large en is een zeer veelzijdig glas. Door het formaat geschikt voor zowel rode als witte wijnen, maar bijvoorbeeld ook voor een uitbundige, versfruitige prosecco.

Veelzijdig en een eyecatcher op iedere tafel!

Infosheet Volgend item

Italesse tiburon large

TIBURON LARGE

Tiburón Large is een indrukwekkend glas met een riante inhoud waardoor het uitermate geschikt is voor het proeven van wijnen met een lange rijping.

Niet alleen grootse rode en witte wijnen, maar bijvoorbeeld ook een oude champagne komt prachtig tot zijn recht in dit glas. Ook dit glas heeft een perlagepunt waardoor de bubbel van een mousserende wijn mooi te zien is.

Infosheet Volgend item

Italesse tiburon tumbler

TIBURON TUMBLER

De tumbler van Tiburón is de kroon op de serie: een mondgeblazen glas verkrijgbaar in verschillende opvallende en diepe kleuren.

Onder andere geschikt voor water, sappen, cocktails en een compliment voor elk interieur.

Infosheet Volgend item

Bora, veelzijdig en aantrekkelijk geprijsd

rijtje bora glazen

OVER BORA

Het fraaie Italesse-design en de uitgekiende vormen om aroma's van wijnen uitstekend tot zijn recht te laten tegen een ongekend aantrekkelijke prijs: dat is Bora, de nieuwste lijn van Italesse.

Bora is een complete serie met een flûte en een middelgroot en groot wijnglas.

Glazen Bora Volgend item

Italesse bora flute

BORA FLUTE

Ideaal glas voor het proeven van mousserende wijnen. Voorzien van perlagepunt.

Deze flûte heeft een ideale grootte; groot genoeg om de wijn de ruimte te kunnen geven zonder teveel per glas te schenken.

Infosheet Volgend item

Italesse bora medium

BORA MEDIUM

Bora Medium is een ideaal glas voor witte wijnen en jonge rode wijnen.

Sterk glas door de toepassing van 'pull stem' technologie; hierdoor is er slechts één laspunt tussen kelk en voet in plaats van de gebruikelijke twee.

Infosheet Volgend item

Italesse Bora large

BORA LARGE

Een clean design met mooie lijnen en een riante inhoud kenmerken Bora Large.

Ideaal voor gerijpte en volle wijnen.

Infosheet Volgend item

Ronde en harmonieuze vormen van Bolle

impressie Bolle

OVER BOLLE

De Bolle lijn is met de ronde vormen op elk glas in het oog springend en anders. Daarnaast zorgen de ronde vormen voor schitterende reflecties.

Bolle is ook verkrijgbaar in verschillende kleuren waardoor de Bolle lijn past in een breed scala aan omgevingen en toepassingen: van water in een restaurant tot een kleurrijke cocktail in een club.

Bolle serie Volgend item

Italesse Bolle tumbler

BOLLE TUMBLER

Opvallende en robuuste tumbler die geschikt is voor vele verschillende dranken door de combinatie van functie en fun. Bolle kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor water, verse vruchtensappen sappen en cocktails.

De Bolle tumbler is naast de transparante versie verkrijgbaar in breed scala schitterende kleuren: wit, zwart transparant, oranje, rood en blauw.

Infosheet Volgend item

Italesse Bolle Bucket

BOLLE BUCKET

Bolle Bucket houdt uw wijnen koel in stijl en is een compliment voor het interieur van elk restaurant, hotel of bar. Deze koeler is een perfecte toevoeging aan de eigenzinnige Bolle serie van Italesse die ook tumblers en karaffen bevat.

Bolle Bucket is stevig en fraai afgewerkt (gemaakt van acryl) en de doorzichtige bollen zorgen voor een mooi spel met het aanwezige licht.

Een stijlvolle toevoeging aan een gedekte tafel, maar ook geschikt om buiten te gebruiken of als een originele fruitmand!

Infosheet Volgend item

Italesse Bolle Bowl

BOLLE BOWL

Bolle Bowl is een echte eyecatcher in elk restaurant. Richt een lamp op deze koeler voor een fraai lichtspel: uw gasten zullen niet meer vergeten om een aperitief te bestellen!

Bolle Bowl van Italesse is gemaakt van acryl en is geschikt om zes flessen in te koelen; ideaal dus voor de open mousserende- en witte wijnen. Ook geschikt om buiten te gebruiken.

Infosheet Volgend item

We horen graag van u! Neem vandaag nog contact met ons op.

CONTACT

Gebruik ons contactformulier om ons een bericht te sturen. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

U kunt ons ook volgen via Facebook, Twitter of zoek ons op Google+. Bellen kan op 0107070757.

  • Typ de verificatietekst over in het vak hieronder

  • Captcha Image

ADRES EN GEGEVENS

Opslag en kantoor van Bubbles by Bruud is gevestigd in Rotterdam.

Hebt u een horecabedrijf, een wijnwinkel, een groothandel of een delicatessenzaak en hebt u interesse in onze mousserende wijnen? Laat dan hier een bericht voor ons achter of download onze brochure voor meer informatie.

Als wijnliefhebber kunt u onze mousserende wijnen van eigen import direct bestellen via de volgende webwinkels:

Onze gegevens op een rij:BRUUD OP TWITTER

BRUUD OP FACEBOOK

Copyright Bubbles by Bruud - Bruud Ltd.

Import van mousserende wijnen