Verslag succesvolle kaas-bubbel masterclass met Bourgondisch Lifestyle en Lastage


21-May-2014

Op maandag 12 mei waren we met een mooie groep te gast bij Bourgondisch Lifestyle waar we hebben genoten van een fantastisch kaasgerecht van chefkok Rogier van Dam van Restaurant Lastage* én waar alle deelnemers op zoek zijn gegaan naar de ideale kaasplank met een mousserende wijn.

Lovende reacties alom voor het gerecht van Rogier: Robiola tre latti, een soesje gevuld met een crème van deze zelfde kaas met venkel, grapefruit en bietenspruit. Een verfrissend en speels gerecht en de combinatie met Cascina San Pietro Franciacorta Brut maakte het feest compleet!

Na het proeven van zes verschillende mousserende wijnen, is het gezelschap in vijf teams opgesplitst, elk team met één favoriete bubbel. Bij deze bubbel werd door de teams per station – opgedeeld naar de kaassoorten geit, hard, wit-, rood- en blauwschimmel – gezocht naar de ideale combinatie met de gekozen mousserende wijn.
Na deze zoektocht verspreid door de hele winkel van Bourgondisch Lifestyle, hebben de teams hun ideale kaasplanken aan elkaar gepresenteerd. Na het proeven van de gekozen combinaties kunnen we met een gerust hart concluderen: een volledige kaasplank en één bubbel is heel goed mogelijk.

De verschillende samengestelde kaasplanken, zetten we hier nog eens voor je op een rij. Met dank aan deelnemer Hugh Keasberry!

Groep Bellaveder Trentodoc Brut Riserva 2008 met o.a. Okura Hotel, Restaurant ML en FG Food Labs:

  • Geiten- en schapenkazen: Saint Domain de Provence
  • Witflora: Coulommiers
  • Harde kaas: Comté 2011
  • Roodflora: Abe Rot
  • Blauwader: Erborinato di Pecora Val Pusteria

Groep Malibràn Millesimato Prosecco DOCG Dry met Cheval Blanc, Hermitage en Perceel:

  • Geiten- en schapenkazen: Twentse Buchetta
  • Witflora: Brillat Savarin
  • Harde kaas: Comté 2011
  • Roodflora: Adrahan
  • Blauwader: Basajo

Groep Malibràn Vanio Spumante Rose Extra Dry met o.a. Grand Hotel Beatrix en Allemansgeest:

  • Geiten- en schapenkazen: Saint Domain de Provence
  • Witflora: Fleurette (Tomme)
  • Harde kaas: Remeker Puur
  • Roodflora: Alpa Rosso
  • Blauwader: Basajo

Groep Cascina San Pietro Franciacorta Extra Brut Millesimato 2007 met o.a. Restaurant Allure en Restaurant Luce:

  • Geiten- en schapenkazen: Twentse Buchette
  • Witflora: Coulommiers
  • Harde kaas: Comté 2011
  • Roodflora: Abe Rot
  • Blauwader: Saanenblauw

Groep Villa Franciacorta Rose Demi-Sec met o.a. La Stanza en Wijn- en Spijshuis Vinck:

  • Geiten- en schapenkazen: Perail de Cabasses
  • Witflora: Afuega ‘l Pitu
  • Harde kaas: Comté 2011 en Remeker Puur
  • Roodflora: Abe Rot
  • Blauwader: Achels Blauw

Bekijk meer foto's op Facebook




BRUUD OP TWITTER

BRUUD OP FACEBOOK

Copyright Bubbles by Bruud - Bruud Ltd.

Import van mousserende wijnen