Prosecco’s van Bubbles by Bruud – zorgvuldig geselecteerd

DOCG prosecco superiore

ONZE PROSECCOPRODUCENTEN

Bubbles by Bruud is officieel van start gegaan bij totstandkoming van onze overeenkomst met Serre Spumanti en Malibràn Vini; twee kleine proseccoproducenten uit de Valdobbiadene regio.

Malibràn en Serre waren twee van vele proseccoproducenten die we bezocht hebben in de regio waar prosecco oorspronkelijk vandaan komt: de Conegliano-Valdobbiadene regio. Dit kleine gebied in de provincie Veneto staat volledig in het teken van proseccoproductie. Meer dan 100 producenten maken hier prosecco volgens de strenge eisen die de DOCG kwalificatie met zich meebrengt.

IMAGOPROBLEEM?

De DOCG status is ook een manier om de naam prosecco beter te beschermen. Wat wel nodig was omdat de naam prosecco op allerlei prikkelende drankjes werd geplakt (soms zelfs uit blik!) die niets meer te maken hadden met de kwalitatief hoogstaande wijn die prosecco kan zijn. Deze bescherming is misschien wat laat gekomen, want de naam prosecco heeft al een flinke deuk opgelopen. Door de hype die prosecco heeft doorgemaakt zijn producenten als paddestoelen uit de grond geschoten wat de kwaliteit vaak niet ten goede is gekomen.

Toch heeft een écht goede prosecco door het toegankelijke en fruitige karakter de potentie om een zeer breed publiek aan te spreken en aangenaam te verrassen. Ook in uw assortiment kan een levendige, jonge en krachtige prosecco waar klanten voor terugkomen dus niet ontbreken!

PROSECCO DOCG

DOCG – Denominazione di Origine Controllata et Garantita – is de hoogste kwalificatie die een wijn kan krijgen in Italië. De DOCG status is aan prosecco toegekend in 2010. Voor de wijnmakers in de Valdobbiadene regio een erkenning voor ongekende toewijding en kwaliteit.

Onze prosecco Volgend item

Boerenfamiliebedrijf in het hart van de Valdobbiadene regio

De wijnmakerij van Serre in het hart van Valdobbiadene

OVER SERRE

De wijngaarden van Serre bevinden zich in het meest heuvelachtige deel van de Valdobbiadene regio. Deze ligging biedt de ideale omstandigheden voor de Glera druif; de officiële benaming van de druif waar prosecco van wordt gemaakt.

Naast de ligging van de wijngaarden is bij Serre de oppervlakte van belang. Serre oogst namelijk meer druiven dan nodig zijn voor eigen productie en verkoopt een deel door aan grotere producenten en inkooporganisaties. Hierdoor kunnen de beste druiven voor eigen productie worden gebruikt.

Dit stelt Serre in staat om een brede lijn prosecco’s te produceren van een consequent hoge kwaliteit.

BREED ASSORTIMENT

De basis prosecco Brut en Extra Dry zijn DOCG prosecco’s op niveau tegen een aantrekkelijke prijs. De speciale edities van Serre – 58 Brut, Valgrès Extra Dry en Cartizze Dry – vertegenwoordigen de top die binnen prosecco te verkrijgen is.

RIVE DI COMBAI

De wijngaarden van Serre hebben de status van ‘Rive’ ontvangen, een erkenning die het consorzium van DOCG prosecco aan de beste delen van de Valdobbiadene regio geeft – vergelijkbaar met een cru. In de Valdobbiadene regio worden 44 rive's erkend, waarvan 'Rive di Combai' er één is.

Wijnen Serre Volgend item

Serre Treser prosecco DOCG Brut

SERRE TRESER PROSECCO DOCG BRUT

Deze Brut van Serre is een karaktervolle en krachtige prosecco. Mooi droog en zuiver met een fruitig bouquet van groene appels, maar waar ook iets notigs in te ontdekken.

Brut is de droogste categorie binnen prosecco, waardoor deze Trésèr niet alleen tot een goed aperitief is, maar ook uitstekend combineert met een licht voorgerecht.

Infosheet Volgend item

Serre Lovre prosecco DOCG Extra Dry

SERRE LOVRE PROSECCO DOCG EXTRA DRY

De Lovrè Extra Dry wordt gemaakt van dezelfde basiswijn als de Trésèr Brut, ook van druiven uit de 'Rive di Combai' wijngaard van Serre, maar heeft een iets hoger restsuikergehalte. 

Dit iets hogere restsuikergehalte maakt deze prosecco nog aromatischer en zorgt naast aroma’s van gele appels voor hinten van tropisch fruit.

Infosheet Volgend item

Serre 58 prosecco DOCG brut

SERRE 58 PROSECCO DOCG BRUT

58 is de familie-cuvée van Serre, vernoemd naar het oprichtingsjaar van deze producent, die vroeger dus ook niet werd verkocht. Inmiddels wordt deze 58 Brut in een beperkte oplage – van precies één tank per jaar – op de markt gebracht.

Deze beperkte oplage is jaarlijks uitverkocht. Met goede reden: dit is een uitzonderlijk geconcentreerde en smaakvolle prosecco met karakter. Door de volle en stevige smaak uitstekend geschikt om bij te eten, bijvoorbeeld kreeft.

Infosheet Volgend item

Serre Valgrès prosecco DOCG extra dry

SERRE CUVEE VALGRES PROSECCO DOCG EXTRA DRY

Valgrès is het paradepaardje van Serre, geproduceerd van de beste druiven in de wijngaard. Deze druiven groeien in het steilste stuk van de ‘Rive di Combai’ wijngaarden van Serre.

Diepe en open geur van rijp fruit, aroma’s van honing en rozijnen en een romig mondgevoel. Deze uitzonderlijke kwaliteit is ook tijdens Proefschrift Wijnconcours opgevallen, waar Valgrès zowel in de editie van 2011 als 2012 is geselecteerd als finalewijn en tijdens de editie van 2013 én 2014 is Valgrès zelfs gekozen tot mousserende wijn van het jaar.

Infosheet Volgend item

Serre Cartizze prosecco DOCG dry

SERRE SUPERIORE DI CARTIZZE PROSECCO DOCG DRY

Cartizze vertegenwoordigt de top binnen prosecco. In dit kleine stukje van de Valdobbiadene regio, zijn de omstandigheden voor de Glera druif uitstekend.

Alleen wijnen van dit aangewezen stuk mogen de naam ‘Superiore di Cartizze’ dragen. Deze druiven komen dus ook niet van de eigen wijngaard van Serre, maar zijn ingekocht.

De specifieke eigenschappen van de Cartizze regio en de relatief hoge hoeveelheid restsuiker (Dry is de minst droge categorie binnen prosecco), zorgen voor een intense wijn met aroma’s van witte bloemen en een zijdezachte, verfijnde smaak.

Infosheet Volgend item

Serre Rosa spumante extra dry

SERRE ROSA SPUMANTE EXTRA DRY

Deze mousserende rosé van Serre is de enige niet-prosecco die we voeren van Serre. Hoewel de naam ‘rosé prosecco’ regelmatig wordt gebruikt, is dit niet mogelijk. Glera - de officiële naam van de proseccodruif - is namelijk een witte druif en kan dus onmogelijk een roze wijn opleveren.

Rosa is gemaakt van de 50% Raboso en 50% Pinot Nero en is een delicate, verfijnd bubbelende rosé met kersen en ander vers rood fruit.

Infosheet Volgend item

Malibran produceert eigenwijze en verfijnde prosecco

Handmatige oogst in de wijngaarden van Malibràn

OVER MALIBRAN

Malibràn is een kleine, relatief jonge maar veelgeprezen proseccoproducent uit Susegana, Valdobbiadene. Hier werken slechts twee mensen aan bijzondere prosecco’s. Maurizio is de eigenaar van Malibràn en tevens verantwoordelijk voor de kwaliteit van de wijnen. Die is dan ook onberispelijk.

VERFIJNDE PROSECCO'S

Zuiver, jong, levendig en een uniek verfijnd perlage kenmerken de prosecco’s van Malibràn. Dit betekent dat de basis Brut en Extra Dry van Malibràn al op een hoog niveau staan en veelvuldig in de prijzen vallen.

EXTRA BRUT?

De gelimiteerde edities kenmerken zich vooral door de uitzonderlijk lage hoeveelheden restsuiker waarmee Malibràn aantoont dat ze de juiste kwaliteit in huis hebben – een strakke, jonge en fruitige prosecco maken met vrijwel geen suiker is namelijk een prestatie van formaat die Malibràn op overtuigende wijze levert.

Wijnen Malibràn Volgend item

Malibran Ruio prosecco DOCG Brut

MALIBRAN RUIO PROSECCO DOCG BRUT

Deze Ruio Brut heeft alles in huis om de meest kritische bubbeldrinker tevreden te stellen: levendig, fris, fijne en lang aanhoudende bubbel maar toch een toegankelijke karakter wat direct aanspreekt.

Dat Ruio een echte ‘crowdpleaser’ is, spreekt ook wel uit het succes wat we met deze prosecco hebben behaald tijdens ‘Bubbles on the Beach’ 2011. Daar eindigde deze Brut als tweede in de publieksverkiezing en was daarmee de beste prosecco van het evenement.

Infosheet Volgend item

Malibran Gorio prosecco DOCG Extra Dry

MALIBRAN GORIO PROSECCO DOCG EXTRA DRY

Gorio is vernoemd naar Gregorio, de vader van eigenaar Maurizio. Deze Extra Dry markeerde voor Malibràn het begin van de productie van prosecco en werd direct onthaald met verschillende prijzen op Italiaanse beurzen en evenementen.

Extra Dry is qua restsuiker de middelste variant en het type dat in Italië het meest gedronken wordt. Als je ons vraagt wat nu een klassieke prosecco is, zoals deze bedoeld is, dan is het deze Gorio: het frisse en zachte bouquet van perzik en appel stuift je glas uit, de smaak is fris, krachtig, toegankelijk heeft een prettige, lange afdronk en verveelt nooit.

Infosheet Volgend item

Malibràn millesimato prosecco DOCG dry

MALIBRAN MILLESIMATO PROSECCO DOCG DRY

De Millesimato Dry wordt gemaakt van een selectie van de beste druiven uit de eigen wijngaard van Malibràn. Deze selectie en het relatief hoge gehalte restsuiker maken geven deze prosecco een krachtig bouquet van bloemen en witte perzik.

Millesimato wordt in een gelimiteerde editie van 6.000 flessen op de markt gebracht, wat deze wijn alleen al bijzonder maakt. Wordt vrijwel elk jaar tijdens VinItaly als eervol onderscheiden.

Infosheet Volgend item

Malibràn Cinquegrammi prosecco DOCG brut

MALIBRAN CINQUEGRAMMI PROSECCO DOCG BRUT

Deze prosecco is vernoemd naar de aanwezige hoeveelheid restsuiker: 5 gram. De naam ‘Extra Brut’ mag niet worden gebruikt volgens de prosecco DOCG regelgeving, dus daarom staat er ‘cinquegrammi’ op de fles.

Dit is bijzonder omdat de gemiddelde prosecco brut heeft ongeveer 11 gram restsuiker bevat en met goede reden; het karakter van prosecco gaat nu eenmaal goed samen met wat restsuiker, vandaar dat Extra Dry - met gemiddeld een gram of 14 restsuiker – de klassieke categorie is binnen prosecco.

Dat je met zo weinig suiker alsnog een frisse, levendige en extreem strakke prosecco kunt maken is een uitzonderlijke prestatie en het statement dat Malibràn hiermee afgeeft is dat ze met hun wijngaard, grond, druiven en wijnmakerij tot heel veel in staat zijn als het om kwaliteit gaat. Dit wordt ook bevestigd door de Jaargids Wijn 2013, waarin Cinquegrammi is gekozen tot mousserende wijn van het jaar.

Infosheet Volgend item

Malibràn Sottoriva frizzante sur lie

MALIBRAN SOTTORIVA COL FONDO

Nog zo’n bijzondere prosecco van Malibràn. Sottoriva is een prosecco die op de ouderwetse manier gemaakt is, namelijk met een tweede vergisting op de fles. Prosecco ondergaat normaal gesproken de tweede vergisting in een autoclave (druktank), ook metodo Charmat genoemd.

Het proces van mousserende wijnen die een tweede vergisting op de fles hebben, eindigt normaal met ‘dégorgement’. Hierbij wordt de overgebleven gist uit de fles verwijderd door het te bevriezen en uit de fles te schieten. Dit is bij Sottoriva niet gebeurd, waardoor de gist nog in de fles zit. Dit geeft de wijn een bijzonder en natuurlijk karakter.

Behoort tot de finaleselectie van de Jaargids Wijn 2013: 'mooi fruit, aangenaam droog, eigenzinnig en intrigerend.' Door Slow Food Italië getipt als een wijn met een bijzonder goede prijs-kwaliteitsverhouding.

Infosheet Volgend item

Malibràn Credamora Col Fondo senza solfiti

MALIBRAN CREDAMORA COL FONDO SENZA SOLFITI AGGIUNTI

Sottoriva is al jaren één van de meest gewilde ‘Col Fondo’ Prosecco’s van het Valdobbiadene gebied. Als reactie op dit succes creëert Malibràn nu Credamora: een gelimiteerde editie van de ambachtelijke 'Col Fondo' prosecco.

Col Fondo betekent met gist en is de naam voor de methode waarop deze wijn wordt gemaakt. De bubbels ontstaan door een tweede vergisting in de fles, waarbij de flesvergisting niet wordt afgerond met een dégorgement. De gist blijft dus in de fles en er wordt geen suiker toegevoegd. Het resultaat is een volledig droge-, omdat de gist alle suiker heeft geconsumeerd en troebele wijn, omdat de gist nog in de fles zit.
Alleen een selectie van de beste druiven wordt gebruikt voor Credamora en erworden geen sulfieten toegevoegd. Een op en top natuurlijke wijn dus!

Credamora is een bijzondere wijn voor de liefhebber en wordt in een oplage van 3200 flessen op de markt gebracht. Elke fles is individueel genummerd.

Infosheet Volgend item

Malibràn Vanio spumante rose

MALIBRAN SPUMANTE ROSE EXTRA DRY

Deze spumante Rosé is een aromatische wijn die dezelfde verfijning heeft als de prosecco's van Malibràn, maar dan gemaakt van de druiven Raboso en Incrocio Manzoni. Incrocio Manzoni is een kruising van Moscata en Rabosa en geeft deze wijn een stuivende neus met geconcentreerd rood fruit.

Het geconcentreerde, verse rode fruit in combinatie met een restzoetje maken van Vanio een goed doordrinkbare, toegankelijke maar toch spannende wijn.

Infosheet Volgend item

We horen graag van u! Neem vandaag nog contact met ons op.

CONTACT

Gebruik ons contactformulier om ons een bericht te sturen. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

U kunt ons ook volgen via Facebook, Twitter of zoek ons op Google+. Bellen kan op 0107070757.

  • Typ de verificatietekst over in het vak hieronder

  • Captcha Image

ADRES EN GEGEVENS

Opslag en kantoor van Bubbles by Bruud is gevestigd in Rotterdam.

Hebt u een horecabedrijf, een wijnwinkel, een groothandel of een delicatessenzaak en hebt u interesse in onze mousserende wijnen? Laat dan hier een bericht voor ons achter of download onze brochure voor meer informatie.

Als wijnliefhebber kunt u onze mousserende wijnen van eigen import direct bestellen via de volgende webwinkels:

Onze gegevens op een rij:BRUUD OP TWITTER

BRUUD OP FACEBOOK

Copyright Bubbles by Bruud - Bruud Ltd.

Import van mousserende wijnen