Bubbles by Bruud brengt jubileumcuvee uit samen met Elisabetta Abrami


02-Oct-2015

In 2015 bestaat Bubbles by Bruud alweer 5 jaar! Het was 2010 toen wij het idee opvatte om ons bezig te gaan houden met mousserende wijn - toen meer specifiek met Prosecco. Dat er op de Nederlandse markt alleen ruimte bestaat voor prosecco en cava van 5 euro óf meteen champagne, dat ging er bij ons niet in. Dit magere aanbod, in combinatie met het stijgende afzetvolume van mousserende wijn in Nederland, is de aanleiding voor het idee van onze online winkel De Proseccoslijterij. Wat begon als een spontane actie, is inmiddels uitgegroeid tot het importbedrijf Bubbles by Bruud van vandaag, wat zich vooral richt op de betere gastronomie.

Om ons jubileum op een gepaste manier te vieren, zijn we bij onze producenten ten rade gegaan voor een wijn die bij voorkeur natuurlijk van 2010 zou zijn. De keuze viel daarbij op ons Franciacorta-succesnummer Elisabetta Abrami.

Toen Elisabetta Abrami in 2009 haar eerste Blanc de Noir Millesimato maakte, wisten we al dat dit iets bijzonders moest gaan worden. Franciacorta draait vooral om Chardonnay, maar Elisabetta Abrami heeft een voorliefde voor Pinot Noir. Toen zijn hele mooie Pinot Noir percelen kon aankopen, heeft ze dan ook niet geaarzeld. Dit stelt haar ook in staat om zo'n fantastische rosé te maken. Van haar beste Pinot Noir druiven maakt Elisabetta Abrami deze sensationele Blanc de Noir Extra Brut.

2010 Was voor Pinot Noir in het Franciacortagebied een bijzonder jaar. Daarom heeft Elisabetta Abrami besloten om – na haar eerste Riserva van 2006 – van de oogst van 2010 een Riserva te creëren. Een bijzonder goed jaar dus, maar daardoor zijn er nog minder flessen beschikbaar voor haar Blanc de Noir Millesimato. Deze bijzondere jaargang van 360 flessen hebben wij volledig opgekocht en omgedoopt tot onze jubileumcuvée!

De primeur van onze jubileumcuvée is voor Jiu.nu die de Blanc de Noir van jaargang 2009 met veel succes per glas heeft geschonken.

Jubileumcuvee
BRUUD OP TWITTER

BRUUD OP FACEBOOK

Copyright Bubbles by Bruud - Bruud Ltd.

Import van mousserende wijnen