Drie van de vijf winnende mousserende wijnen zijn van Bruud tijdens het Proefschrift Concours


08-Jun-2015

Tijdens het afgelopen Proefschrift Concours is ons assortiment opnieuw bekroond: met deze keer maar liefst drie prijzen! Een mooi resultaat, aangezien er maar vijf mousserende wijnen bekroond zijn dit jaar.

De Jury van het Proefschrift Concours viel het volgende op in de inzendingen van dit jaar: “Bij de mousserende wijnen valt op dat het verschil in kwaliteit tussen champagnes en andere mousserende wijnen niet altijd het enorme prijsverschil rechtvaardigt. Een vrij grote groep champagnes bleek, ondanks prijzen van minimaal 40 euro, namelijk zeer matig van kwaliteit. Mousserende wijnen uit andere streken bleken niet alleen interessant qua karakter, maar ook in prijstechnisch opzicht zeer aantrekkelijk.”

Alle winnaars zijn te vinden op de website van The Wine and Food Association en in het julinummer van Proefschrift zal er ook uitgebreide aandacht voor het Concours mousserend.

Malibràn Sottoriva: winnaar tot € 15,-

Deze eigenwijze wijn van Malibràn is de vorige drie jaar op rij al finalist geweest en is dit jaar als winnaar bekroond. Sottoriva wordt gemaakt zoals prosecco gemaakt werd voordat de autoclave was uitgevonden. In die tijd werd Prosecco ook flesvergist met één groot verschil ten opzicht van de klassieke methode: er vindt geen dégorgement plaats. Hierdoor bevindt de gist zich nog in de fles en is de wijn zeer droog. Een zuivere en verfrissende wijn met een geheel eigen karakter!

Elisabetta Abrami Pas Dosé Millesimato: winnaar boven € 30,-

Een primeur van Elisabetta Abrami: een jaargang Franciacorta uitgevoerd als Pas Dosé. Pure expressie van het Franciacorta-terroir dus en dat is bij de Grand Jury goed in de smaak gevallen. Deze Pas Dosé Millesimato is strakdroog maar nooit straf, supergebalanceerd, lang en uitnodigend. Een mooie toevoeging aan ons assortiment voor de kenner!

Elisabetta Abrami Rosé Brut: winnaar rosé mousserend

De sensationele Rosé van Elisabetta Abrami is voor ons destijds de reden geweest om voor dit huis te kiezen. En die keuze wordt nu voor het derde jaar op rij bevestigd! Als enige rosé mousserende wijn onder de inzendingen bekroond met de titel ‘Wijn van het Jaar’. Een goede rosé mousserende wijn maken is namelijk niet eenvoudig maar Elisabetta Abrami heeft die kunst uitstekend in de vingers. Een vaste waarde op het Concours en in ons assortiment. En natuurlijk een verrijking van elke wijnkaart.


3x winnende wijnen
BRUUD OP TWITTER

BRUUD OP FACEBOOK

Copyright Bubbles by Bruud - Bruud Ltd.

Import van mousserende wijnen